Mi legyen télen a leanderrel?

Bécs, növények teleltetése, leander
Bécs, növények teleltetése
Vágólapra másolva!
Mivel sokan nem tudják hol átteleltetni a teraszon burjánzó citromfát, angyaltrombitát vagy leandert, Bécsben egyre népszerűbb a teleltetési szolgáltatás. A kertészek ősszel elviszik, egész télen ápolják, majd tavasszal visszaviszik a gondjaikra bízott cserepes növényeket.
Vágólapra másolva!

Az osztrák fővárosban annak sem kell aggódnia, hogy hova tegye télen a nagyra nőtt pálmát, hibiszkuszt vagy leandert, akinek nincs télikertje – egyszerűen rábízhatja a nyolc teleltetési szolgáltatást kínáló kertészet valamelyikére.

Szakértők vigyáznak télen a mediterrán növényekre Forrás: Jezik

A szolgáltatás keretében október közepén külön erre a célra fenntartott üvegházakba szállítják a cserepes mediterrán növényeket, ahol egész télen át szakszerűen ápolják, gondozzák azokat, majd május közepén visszaviszik a tulajdonosuknak.

Akinek nincs kedve bajlódni vele, az kérheti a növények átültetését, visszavágását, megszabadítását a levéltetvektől – tudtatta a Compress.

A szolgáltatás ára a növény fajtájától, nagyságától és gondozási igényétől függ, az egy méter átmérőjű lombkoronával rendelkező leander teleltetése körülbelül 75 euró – ehhez jön még a választható növényvédelem és a szállítási költség, ami további 15-15 euró.