Ukrán desszantosokra csaptak le a szakadárok

Vágólapra másolva!
Egy ukrán desszantos egységre támadtak a szakadár fegyveresek nem messze attól a helytől, ahol két hete lezuhant a maláj utasszállító gép. Tizen vesztették életüket.
Vágólapra másolva!

Tíz deszantos vesztette életét a szakadár fegyveresek rajtaütésszerű támadásában pénteken Kelet-Ukrajnában, annak a helynek a közelében, ahol két héttel ezelőtt lezuhant a maláj utasszállító repülőgép - közölte a terrorellenes hadműveleti parancsnokság.

Az ukrán média és az orosz média korábban 21 elesett deszantosról számolt be. A híradások arról szóltak, hogy a lázadók Grad-sorozatvetőkből támadtak a deszantos zászlóaljra, és az egység parancsnoka is elesett.

A deszantosok a Donyeck megyei Sahtarszk közelében kerültek kelepcébe, mintegy 25 kilométerre attól a helytől, ahol két héttel ezelőtt lezuhant a maláj utasszállító. A törzskar közlése szerint a túlerőben lévő ellenség a terep adottságait kihasználva rajtaütött a katonákon, és veszteségek okozott nekik. Nehézségeket okozott a halottak azonosítása, mert a lázadók az ukrán hadsereg egyenruháját viselték, megkülönböztető jelzések nélkül. A szakadárok folyamatosan lövik a helyszínt, akadályozva a holttestek elszállítását.

A hadműveleti parancsnokság azt is közölte pénteken, hogy a fegyveres erők elfoglalták a Donyeck megyei Novij Szvit települést, amely eddig a Moszkva-barát szakadárok kezén volt - jelentette az UNIAN hírügynökség.