Darabokra hullott szét az algériai utasszállító

Air Algerie, lezuhant algériai gép, eltűnt algériai gép, algériai gép, MD-83 repülőgép, utasszállító , légi katasztrófa
This picture taken on June 6, 2013 shows an MD-83 aircraft of Spanish company Swiftair before take off at Paris' Orly Airport. An Air Algerie plane with more than 110 people on board including French and Spanish nationals went missing on July 24, 2014 during a flight from Burkina Faso to Algiers, company sources and officials said. Aviation sources told AFP the aircraft was a McDonnell Douglas MD-83 leased from Spanish company Swiftair. Its six-member crew were all Spanish, said Spain's airline pilots' union Sepla, while Swiftair confirmed the aircraft had gone missing less than an hour after takeoff from Ouagadougou. AFP PHOTO / SAMUEL DUPONT
Vágólapra másolva!
Megtalálták a csütörtök hajnalban eltűnt algériai utasszállító roncsait Maliban. A gépen 110 utas volt, köztük 51 francia állampolgár.
Vágólapra másolva!

A gép pilótái viharra hivatkozva a járat útvonalának módosítását kérték, majd elveszítette velük a kapcsolatot a földi irányítás. Arról már csütörtökön hírt adott a BBC, hogy Maliban zuhanhatott le az utasszállító, péntek reggelre viszont hivatalosan is megerősítették, hogy Maliban, a Burkina Fasó-i határ közelében megtalálták az eltűnt algériai utasszállító roncsait.

A kutatásban francia vadászgépek és ENSZ-békefenntartók is részt vettek. Francois Hollande francia elnök közölte: a gép roncsait egyértelműen azonosították, jóllehet a géptest darabokra hullott szét. Egy francia katonai egység útnak is indult, hogy biztosítsa a helyszínt, és összegyűjtse az információkat.

A katasztrófa kivizsgálására alakult Burkina Fasó-i válságstáb vezetője, Gilbert Diendere tábornok azt mondta, hogy a helyszínen szanaszét heverő roncsok teljesen kiégtek, és ugyanez elmondható a holttestekről is. A mali tévé beszámolója szerint az ország államfője, Ibrahim Boubacar Keita pénteken személyesen keresi fel a tragédia helyszínét.

Az Air Algérie légitársaság AH 5017-es számú, Ouagadougouból Algírba tartó járatával a felszállás után mintegy 40 perccel szakadt meg a légi irányítás kapcsolata. Az utasszállítón 110 utas volt, köztük 51 francia állampolgár, a hatfős személyzet minden tagja spanyol állampolgár.