Újabb harcok Donyeckben: a repülőteret lövik

Ukrán konfliktus, Ukrjana, Donyeck
A Ukrainian soldier flashes the "V for victory" sign as a convoy of Ukrainian armoured personnel carriers (APC) passes through the eastern Ukrainian city of Konstantinovka, in the Donetsk region, on July 21, 2014. Terrified civilians fled on July 21 as intense clashes between Ukrainian government troops and pro-Russian rebels left at least three people dead on the outskirts of the insurgent bastion of Donetsk. AFP PHOTO/ GENYA SAVILOV
Vágólapra másolva!
Folytatta a kelet-ukrajnai Donyeck ágyúzását péntekre virradóra az ukrán hadsereg, a város déli és nyugati kerületeiben egész éjjel lövöldözések és robbanások zaja hallatszott.
Vágólapra másolva!

Harc folyik a donyecki repülőtérért, ahol az ukrán hadsereg egyik alakulatát az oroszbarát erők körülzárták. Az ukrán fegyveres erők ágyútűz alá vonták Donyeck külterületeit, a céljuk, hogy elfoglalják Peszki települést. Ez utóbbi elfoglalásával eljutnának a repülőtérhez – írta internetes oldalán a Vesztyi.ru orosz hírportál.

A kialakult helyzetben a donyecki hatóságok helyreállítják a szovjet időben épült óvóhelyeket, hogy a lakosokat megvédjék az ágyútűztől. Kitakarították a létesítményeket, matracokat, takarókat és élelmiszert helyeztek el bennük. Egy-egy ilyen óvóhelyen 500 ember fér el.

Luhanszk megyében, ahol az ukrán fegyveres erők kedden elfoglalták Szeverodonyeck várost, most a harc a szomszédos Liszicsanszkért folyik az oroszbarát felkelőkkel. A katonák a támadást Grad rakéta-sorozatvetőkből leadott lövésekkel vezetik be. A településen ennek következtében megszűnt az áram- és a vízszolgáltatás.