Kijev szerint az oroszok tömegesen végzik ki az ukrán lázadókat

Vágólapra másolva!
Az ukrán belügyminisztérium értesülései szerint az orosz különleges erők meg akarják ölni az ukrán lázadók vezetőit, és a fegyveresek közül senkit sem engednek átmenekülni a határon.
Vágólapra másolva!

Zorian Skiriak, az ukrán belügyminiszter tanácsadója szerint a Kreml kész „lelövetni” a Donyeck és Luhanszk környékén harcoló lázadók vezetőit, hogy megszabaduljon a terhelő tanúktól.

Az Interfax-Ukrajna hírügynökségnek azt mondta, hogy az elsődleges célpontok a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) és a Felderítő Főcsoportfőnökség (GRU) tisztjei, valamint Igor Girkin-Sztrelkov („Sztrelok”) és Igor Bezler („Besz”) parancsnokok, illetve Valerij Bolotov, az úgynevezett Luhanszki Népköztársaság egyik vezetője.

Kijevi értesülések szerint a lázadók vezetői közül csak egy térhet esetleg vissza Oroszországba, mégpedig Alekszandr Borodaj, az úgynevezett Donyecki Népköztársaság miniszterelnöke; Skiriak azt állítja, hogy ő politikai stratégiai szerepet kaphat a Kremltől.

A tanácsadó úgy fogalmazott, hogy miután „az orosz légierő szakértői Bezler fegyvereseivel együtt borzalmas terrortámadást hajtottak végre a maláj légitársaság Boeingje ellen Toreznél”, ezek a lázadók „nemkívánatos terhelő tanúkká váltak az orosz elnök ellen”.

Skiriak közölte: az orosz határőrök parancsot kaptak arra, hogy ne engedjék be a lázadókat az ország területére, és öljék meg őket, ha megkísérlik átlépni a határt. Azt állítja, már kaptak is jelentéseket arról, hogy a határon az oroszok tömegesen kivégzik a lázadókat.