Kifehéredtek az amerikai zászlók a Brooklyn híd tetején

Vágólapra másolva!
A New York-i rendőrség nyomozást indított ismeretlen tettesek ellen, akik keddre virradóra két fehér zászlót tűztek ki az amerikai lobogók helyére a Brooklyn Bridge pillérjeinek tetején - közölte az amerikai média.
Vágólapra másolva!

Az ABC televízió a nap folyamán később kiadott jelentése szerint egyébként a zászlókat nem kicserélték, hanem azok szövetét egyszerűen kifehérítették. A lobogókat megvilágító reflektorok hajnali fél négykor vibrálni kezdtek, majd kialudtak, majd fél hatkor építőmunkások az vették észre, hogy az amerikai lobogók helyén fehérek lengenek.

A zászlók rejtélyes színeváltozásának módja és az elkövetők indítékai egyelőre ismeretlenek. Több sajtójelentés arra hívta fel a figyelmet, hogy a fehér zászló kitűzése a megadás jele, ugyanakkor egyelőre semmi sem utalt arra, hogy az akciónak politikai okai lettek volna.

A Brooklyn Bridge az Egyesült Államok legrégebbi függőhídja, New York két városrészét, Manhattant és Brooklynt köti össze, az East River felett. A forgalmas híd nagy fontosságú objektum, ezért, terrorelhárítási céllal éjjel-nappal rendőrautók járőröznek rajta.