Aláírást gyűjtenek Michelle Obama ellen

Vágólapra másolva!
Michelle Obama az első szegregációs per hatvanadik évfordulója alkalmából beszélne a ballagó középiskolásoknak. A látogatást ellenző 1200 aláíró attól tart, hogy nem lesz elég hely a ballagáson a hozzátartozóknak, és Michelle Obama fogja élvezni a reflektorfényt a diákok helyett.
Vágólapra másolva!

Kansas fővárosában, Topekában jövő hónapban tartanak egy nagy ballagási ünnepséget, amelyen öt középiskola ballagó diákjai vesznek részt, egy 8000 fős arénában. Eddig úgy tűnt, lesz egy sztárvendég is: Michelle Obama. Néhány szülő és diák viszont jobban örülne, ha a first lady távol maradna a ballagástól – írja a Politico.

Az iskola egyik tanulója, a 18 éves Taylor Gifford online aláírásgyűjtésbe kezdett, amelyben – eddig 1200 aláíróval együtt – arra kéri az iskolák vezetőségét, hogy gondolják át még egyszer, hogy meg akarják-e hívni Michelle Obamát az ünnepségre.

Egyesek attól tartanak, hogy a first lady érkezésével limitálni fogják azt, hogy a diákok hány hozzátartozót hívhatnak meg a rendezvényre. Mások egyszerűen attól tartanak, hogy Michelle Obama átpolitizálja az ünnepséget, és ő fogja élvezni reflektorfényt a diplomázó diákok helyett.

Egy végzős lány azt mondta, hogy ő „ízig-vérig demokrata”, de mégsem szeretné, ha Michelle Obama részt venne a rendezvényen: „nagyon szuper, hogy el szeretne jönni, hogy nálunk beszéljen, csak ez nem tartozik hozzá egy ballagáshoz”.

Michelle Obama a ballagáson az első szegregációs per, a Brown-ügy hatvanadik évfordulója alkalmából mondott volna beszédet. Ez volt az első bírói ítélet, ami alkotmányellenesnek nyilvánította az elkülönített, fehérek és feketék számára fenntartott iskolákat.

A petíció aláírói úgy gondolják, hogy Michelle Obama megtarthatná a beszédet a döntés történelmi emlékhelyén is, ami „csak pár háztömbnyire” van a ballagás helyszínétől.