Heten meghaltak, amikor kínaiak akartak átjutni Vietnamba

Vágólapra másolva!
Tizenhat kínai állampolgár, valószínűleg ujgur nemzetiségűek, megpróbáltak átjutni Vietnamba. Elfogták őket, de a határőr-állomáson lövöldözés kezdődött, amiben heten meghaltak.
Vágólapra másolva!

Öt kínai állampolgár és két vietnami határőr meghalt egy lövöldözésben pénteken, amikor egy kínai csoport illegálisan akart átjutni Vietnamba, és összecsaptak az őket elfogó őrökkel.

A New York Times szerint a határőrök 16 kínait tartóztattak fel, és a határőrség egyik helyiségében tartották őket. A kínaiak egyszercsak megragadták a vietnami őrök AK-47-es gépfegyverét, ezután pedig lövöldözés kezdődött.

Egy vietnami állami lap online riportja szerint nem sokkal később erre többszáz rendőr és határőr vette körül az épületet, és megadásra szólították fel a kínaiakat. Az öt meghalt kínaiból volt, aki öngyilkosságot követett el, másokat viszont a vietnamiak lőttek agyon.

A tizenhat kínaiból tíz férfi, négy nő és két gyerek volt - az azonban nem világos, hogy közülük ki halt meg. A nők arca el volt fedve a helyi riportok szerint, ezért valószínű, hogy kínai muszlimok voltak. A kínai Csinjang tartományban sok muszlim ujgur él. A két gyerek arca a képeken felismerhető, és az arcberendezésük is azt erősíti, hogy valószínűleg ujgur csoportról volt szó. Tavaly nyáron véres zavargások voltak az ujgurok által lakott nyugat-kínai tartományban.