"Még nem haltunk meg!"

Elsüllyedt egy diákokat szállító komp Dél-Koreában
Coast guard members search for passengers near a South Korean ferry (C) that capsized on its way to Jeju island from Incheon, at sea some 20 kilometres off the island of Byungpoong in Jindo on April 17, 2014. South Korean rescue teams, including elite navy SEAL divers, raced to find up to 293 people missing from a capsized ferry carrying 459 passengers and crew -- mostly high school students bound for a holiday island. AFP PHOTO AFP PHOTO / ED JONES
Vágólapra másolva!
SMS-ben üzennek a felborult kompon rekedt diákok. Még 290 utast keresnek, nem tisztázott, hogy mi okozta a szerencsétlenséget.
Vágólapra másolva!

Vannak még túlélők az elsüllyedt dél-koreai komphajó testében – mondta egy apa a Reuters hírügynökségnek csütörtökön a katasztrófa helyszíne közelében, azt állítva, hogy SMS üzenetet kapott a balesetben eltűnt fiától.

"Élek, vannak itt más életben lévő diákok is, kérlek, mentsetek ki bennünket gyorsan" – olvasta fel az üzenetet a férfi a Reuters tudósítójának.

A CNN is beszámol hasonló üzenetekről, amelyeket a hozzátartozóknak küldtek: "Még nem haltunk meg, add át ezt az üzenetet mindenkinek" írja egy fiú. A CNN szerint még nem erősítették meg a hatóságok, hogy ezek az üzenetek valódiak-e, és azt sem tudták megállapítani, hogy mi történt az üzenetek feladóival.

A képre kattintva galéria nyílik! Forrás: AFP/ /Ed Jones

Közel 290 ember, zömében középiskolás diák tűnt el a Dél-Korea nyugati partjainál egy napja történt szerencsétlenségben, és a hatóságok közlése szerint szinte biztos, hogy többségük az elsüllyedt hajóban rekedt, és nem élte túl a balesetet.

Az alig 12 fokos tengerből szerdán 179 embert sikerült kimenteni, eddig 8 utas holttestét találták meg. A hajón a legfrissebb híradások szerint 475-en voltak.

Csütörtökön reggel a hatóságok megerősítették, hogy az éjszaka senkit nem sikerült kimenteniük a hajóról. Még 287 embert keresnek. A kimentett és a holtan talált utasok listáját már elkészítették, de az eltűntek listája még nem teljes.