Keresik az indiai kislányt széttépő leopárdot

A Sri Lankan leopard lays in its cage in the zoo of Maubeuge, northern France, on July 29, 2014. Two female Sri Lankan leopards were born on July 1, 2014 in the zoo. The Sri Lankan leopard is a threatened species, with an estimated 700 living in the wild
Képünk illusztráció
Vágólapra másolva!
Hajtóvadászatot indítottak egy leopárd után az indiai Kasmír államban, miután a ragadozó halálra marcangolt egy 12 éves kislányt.
Vágólapra másolva!

Egyedül kóborolt el hazulról hétfő este az indiai Dardpora faluban egy 12 éves kislány, amikor valószínűleg egy leopárd megtámadta és halálra marcangolta.Ugyanebben a térségben - Kupvara körzetében - a múlt hónapban egy 10 éves fiút ölt meg egy leopárd.

Képünk illusztráció Forrás: AFP/Philippe Huguen

Pánik

A helyi lakosok pánikban vannak, mert úgy tudják, hogy több más vadon élő állat is ólálkodik a környéken. Hétfőn katonák egy két hete a térségben bóklászó medvét lőttek le, amely megtámadott és megsebesített több embert, köztük katonákat.

Élelmet keresnek

Vadvédelmi szakemberek szerint a leopárdok és a medvék rendszerint élelem után kutatva merészkednek lakott területre, ahol az ember jelenléte bizonytalanná teszi őket, ezért agresszívvá válhatnak. Előfordul az is, hogy félelemből vagy bosszúból az emberek hergelik maguk ellen a vadon élő állatokat. Vadvédelmisek szerint egyebek közt a városok terjeszkedése, az erdőirtás, a természetes élettér szűkülése, a települések és az erdők közti ütközőzónák eltűnése az oka annak, hogy szélesedik az ember és állat közti konfliktus, amelynek tavaly is többen áldozatul estek a térségben.