Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Már Libériában is szükségállapot van

Vágólapra másolva!
Az Ebola-járvány megfékezésére rendkívüli intézkedéseket hoztak, és az elnök felszólította a honfitársait, hogy kérjék Isten segítségét is.
Vágólapra másolva!

Ellen Johnson-Sirleaf libériai elnök szükségállapotot hirdetett ki a nyugat-afrikai országban pusztító Ebola-járvány megfékezése érdekében. "A kormány és Libéria népe rendkívüli intézkedéseket követelnek államunk fennmaradása és embereink életének védelme érdekében" - hangsúlyozta szerda éjjel közzétett nyilatkozatában az államfő, aki azonnali hatállyal 90 napos szükségállapot rendelt el, és felszólította honfitársait, hogy kérjék Isten segítségét "a halálos Ebola-vírussal" vívott harchoz.

Az Egészségügyi Világszervezet összesítése szerint szerdára 932-re nőtt a február óta tomboló Ebola-járvány halálos áldozatainak száma, miután az előző két napban negyvenöten vesztették életüket a betegségben. Az érintett nyugat-afrikai országokban - Guineában, Libériában, Nigériában és Sierra Leonéban - mostanáig összesen 1711 Ebola-gyanús esetet regisztráltak.

Lezárták a határátkelőhelyeket és az iskolákat

A magyarországnyi területű, 4,4 millió lakosú Libériában eddig 282 ember életét követelte a testnedvekkel terjedő és vérzéses lázat okozó vírusos megbetegedés. A hatóságok ezért már korábban lezártak szinte minden határátkelőhelyet, és iskolákat is, hogy megakadályozzák a vírus további terjedését.

Szerdán már a kontinens legnépesebb országa, Nigéria is rendkívüli intézkedéseket jelentett be, miután hatóságai újabb öt megbetegedést és egy halálos áldozatot is regisztráltak. Az öt új eset mindegyikét a nyomorúságos egészségügyi infrastruktúrával rendelkező ország legnépesebb városában, a 21 milliós Lagosban regisztrálták.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről