Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Normális körülmények között, minden probléma nélkül repült az ukrán légtérben a malajziai utasszállító repülőgép egészen addig, amíg el nem tűnt a radar képernyőjéről - jelentette ki csütörtök este Kijevben az ukrán repülésirányító hatóságok vezetője.
Vágólapra másolva!

"A repülés normális körülmények között zajlott. A személyzet semmilyen problémát nem jelzett" - fogalmazott sajtókonferenciáján Dmitro Babejcsuk.

Az Eurocontrol nemzetközi légiirányítási szervezet csütörtök este közölte, hogy lezárták Ukrajna légterét a polgári légi forgalom járatai elől. A BBC jelentése szerint a szervezet igazgatója, Tytgat Luc közölte, hogy a katasztrófa idején négy repülőgép repült a légtérrészben, de (a malajziai gép kivételével) folytatták útjukat.

A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség, az IATA közleménye szerint a jelenleg rendelkezésre álló információk alapján a malajziai repülőgép menetrendszerű útvonalon repült, szabad légtérrészben, nem pedig korlátozások alá esőben.

A malajziai utasszállító repülőgép csütörtökön zuhant le Ukrajnában, egyes jelentések szerint rakétatalálat érte. A gép mind a 280 utasa és 15 fős személyzete életét vesztette. Későbbi jelentések szerint a katasztrófa több mint 300 halálos áldozatot követelt.

Az ukrajnai fegyveres konfliktusban érintett felek egymást vádolják az utasszállító gép lelövésével.
A Malaysia Airlines Boeing 777-es gépe Amszterdamból tartott a malajziai fővárosba, Kuala Lumpurba. Ukrajna fölött 10 ezer méter magasságban, nemzetközi légiútvonalon haladt, amikor megszakadt vele a földi összeköttetés.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről