Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Vízágyú elé áll a londoni polgármester

Vágólapra másolva!
Boris Johnson, London excentrikus polgármestere beleegyezett abba, hogy vízágyú elé álljon. Ezzel akarja bizonyítani, hogy a tömegoszlató eszköz, amelyet a belügyminiszter ellenkezésének dacára is megvett, nem veszélyes.
Vágólapra másolva!

A londoni polgármestert azzal vádolták, hogy politikai játszmába keveredett, amikor felülbírálta a belügyminisztert, és a városnak három német gyártmányú vízágyút rendelt - írja az Independent. Johnsonnak egy rádióinterjúban a riporter feltette a kérdést, hogy a vízágyú elé állna-e, a városvezető pedig némi szabadkozás után elvállalta a kihívást.

„Nem hiszem, hogy megérdemlem ezt” – viccelődött Johnson, de végül beadta a derekát. „Látom magam előtt, ahogy az összes sajtósom tépi a haját emiatt, de tudja mit, meg kell tennem” – mondta a polgármester.

A belügyminiszternek a látványos eseménytől függetlenül még engedélyeznie kell a vízágyúk használatát, mielőtt élesben is bevetik. Az újságírók megkeresték a tárcát, hogy engedélyezi-e Johnson „lövetését”, de egyelőre nem kaptak hivatalos választ.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről