Újabb gyanús tárgyakat láttak az Indiai-óceánon

Vágólapra másolva!
A pénteken talált tárgyakról kiderült, hogy csak szemét, de szombaton egy kínai repülő újabb gyanús lebegő tárgyakat látott a vízen azon a területen, ahol már több repülő és hajó is a maláj gép roncsai után kutat.
Vágólapra másolva!

Felcsillant egy halvány reménysugár az eltűnt maláj gépen utazók rokonai számára, amikor szombaton Hishammuddin Hussein maláj közlekedési miniszter azt mondta, hogy folytatják a keresést a lehetséges túlélők után. A bejelentésre azt követően került sor, hogy pénteken öt keresőgép is látott különböző tárgyakat az óceánban.

Helyi idő szerint szombat hajnalban egy kínai hajó megtalálta a repülőkről látott tárgyakat, de kiderült, hogy az valójában csak szemét volt - írja a CNN. Senki sem tudta megerősíteni, hogy az eltűnt MH370 jelű gépről származnak, az Indiai-óceán déli része pedig tele van hulladékkal. Ezzel párhuzamosan szombaton egy kínai repülő három gyanús tárgyat észlelt az óceánban, de amíg nem gyűjtik be őket, addig nem lehet eldönteni, hogy honnan származnak - mondta az ausztrál tengerbiztonsági hatóság.

Jelenleg nyolc repülő és hét hajó keresi a gép roncsait Ausztrália partjaitól körülbelül 1600 kilométerre. A jelenlegi keresési terület körülbelül 320 ezer négyzetkilométer, és a korábbiaknál közelebb van Ausztrália partjaihoz, ami megkönnyíti a keresést, mert a repülőgépek így hosszabb időt tudnak egyszerre a levegőben tölteni.

A Malaysian Arilines hétfőn SMS üzenetben értesítette a gépen utazók hozzátartozóit, hogy a gép eltűnt, és nincsenek túlélők. A családtagok ennek ellenére reménykednek, sokan például abban bíznak, hogy az első híreknek megfelelően a gép valahol szárazföldön landolt.