Titokzatos uszályt épít a Google

Vágólapra másolva!
Két négyemeletes úszó építmény tűnt fel San Francisco és a Maine állambeli Portland mellett. Az amerikai sajtó egyelőre csak találgatja, hogy mi lehet az internetes óriáscég célja velük.
Vágólapra másolva!

Napok óta izgatja az amerikai sajtót, hogy a Google miért építtet két nagyméretű uszályt.

Egy CBS-hez tartozó San Francisco környéki híroldal több forrásból is úgy értesült, hogy a tengeröbölben ringatózó építményen luxus körülmények között akarja a Google bemutatni az új, intelligens szemüvegét, az uszály legfelső szintjén pedig partikat fog rendezni.

Az építményt olyan modulokból rakják össze, amelyek könnyen mozgathatóak lesznek, vagyis a bemutatótermeket igény szerint gyorsan szétszedhetik, felrakhatják kamionokra vagy vasúti kocsikra, és bárhova elszállíthatják.

A projekt a tervekhez képest csúszik, mert az amerikai parti őrség speciális biztonsági berendezések beépítésére kötelezte a céget.

Amerikai keleti partvidékén is hasonló építkezésbe fogott a társaság, a Maine állambeli Portlandben is hasonló vízi szerkezetre lettek figyelmesek a lakosok, annak funkciójáról azonban egyelőre semmilyen információ nem szivárgott ki.