Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Ötven menekült fulladt vízbe Lampedusánál

Vágólapra másolva!
Ötven ember- köztük gyerekek - veszhetett a vízbe Málta és Lampedusa szigete között pénteken, amikor felborult egy illegális menekülteket szállító hajó.
Vágólapra másolva!

Ötven illegális bevándorló, köztük tucatnyi gyerek veszett a tengerbe, amikor péntek este hajótörést szenvedtek Málta és Lampedusa között. Százötven menekültet sikerült felvennie egy máltai hajónak, ötven másikat pedig az olasz haditengerészet egyik járművének.

A bevándorlók felborult hajóján a becslések szerint 250-en utaztak. Amikor bajba kerültek., ők maguk adták le a riasztást mobiltelefonon.

A hajó Lampedusától 120 kilométernyire borult fel, sötétedéskor, még máltai felségvizeken. A mentést nehezíti, hogy időközben besötétedett. A mentésben az olasz haditengerészet is részt vesz, mivel hajóik egy múlt heti hasonló menekülthajó-katasztrófa miatt még a közelben voltak.

A délen fekvő Lampedusa szigete az egyik fő célpontja az Európába igyekvő illegális bevándorlóknak. A múlt heti katasztrófában 319 ember veszett oda, zömében szomáliai és eritreai menekültek.

Pénteken egyiptomi vizeken is volt egy hasonló baleset. Az Alexandria közelében elsüllyedt menekülthajó tucatnyi utasa veszett vízbe.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről