Megtalálhatták a rendőrgyilkos holttestét

Christopher Dorner, korábbi amerikai rendőr, aki több rendőrt agyonlőtt, Big Bear Lake
Vágólapra másolva!
Egy faházban barikádozta el magát az az exrendőr, akit kettős gyilkosság miatt köröztek. A férfi tűzpárbajba keveredett a rendőrökkel, majd egy pisztolylövés után felgyújtotta az épületet. Csak órákkal később találtak meg egy testet a leégett házban, még folyik az azonosítás.
Vágólapra másolva!

Végzett magával a kommandós akció közben kedden az az amerikai exrendőr, akit egy volt kollégája és további két ember meggyilkolása miatt kerestek a hatóságok. A volt rendőr, Christopher Jordan Dorner a dél-kaliforniai Big Bear Lake település környékén, egy viskóban barikádozta el magát, amelyet a rendőrök körülvettek, majd kommandósok megrohamozták.

A név nélkül nyilatkozó rendőrségi forrás szerint az akció résztvevői odabentről egy lövést hallottak, majd közvetlenül ezután a ház lángba borult. A rendőrök a tűzoltás befejezését várják, hogy átkutathassák a romokat, és kiemelhessék, azonosíthassák Dorner holttestét. Az első jelentések szerint Dorner öngyilkosságot követett el. Csak órákkal a hír után találtak meg egy holttestet a leégett épületben, amelynek még folyik az azonosítása. Korábban először bejelentették, hogy megtalálták Dorner testét, de az az információ tévesnek bizonyult.

Dorner, akit hat napon át hiába keresett a rendőrség, kedden (helyi idő szerint) betört egy házba Big Bear Lake településen, megkötözte az ott lakó párt, és a terepjárójukkal próbált a térségből elmenekülni. A San Bernardino megyei seriffi hivatal szerint a rendőrség az autólopással kapcsolatos bejelentés nyomán vette üldözőbe a nagy erőkkel körözött Dornert.

A helyszín környékét lezárták

Megölt egy seriffhelyettest

A magát végül egy faházban elbarikádozó férfi a hatóság embereivel vívott tűzharcban megsebesített két seriffhelyettest, akik közül az egyik a kórházba szállítás után meghalt. A konfrontáció során több száz lövés dördült el - írta Pogár Demeter, az MTI washingtoni tudósítója.

Los Angeles polgármestere vasárnap egymillió dollárt ajánlott fel annak, aki a feltételezett rendőrgyilkos nyomára vezeti a hatóságokat, a rendőrséghez azóta mintegy ezer bejelentés érkezett.

A rendőrségtől elbocsátott 33 éves Dorner "nem hagyományos és aszimmetrikus háborút" hirdetett volt kollégái és családtagjaik ellen, mert állítása szerint a testületnél derékba törték a karrierjét. A férfit a rendőrség szerint azért bocsátották el, mert bizonyítást nyert, hogy hamis tanúvallomást tett. Azóta többször is eredménytelenül próbált visszakerülni a testületbe.