Százfős drogkereskedő bandát kaptak el Kanadában

Vágólapra másolva!
Egy nagyszabású drogdílerhálózatot számolt fel csütörtökön a kanadai rendőrség. A rendőrök mintegy száz embert vettek őrizetbe azért, mert a gyanú szerint 50 millió dollár értékben kereskedtek kábítószerrel. A rendőrök 400 fegyvert koboztak el, 35 kocsit és öt ingatlant foglaltak le.
Vágólapra másolva!

A kanadai rendőrség által most elkapott banda a mexikói kartellek által forgalmazott kábítószert terítette főként Montreal térségében. Az eredetileg a Csendes-óceán parti Brit-Kolumbiában működő bűnszövetkezet a tavasszal tette át a székhelyét Québecbe, és fél év alatt 50 millió dolláros forgalmat bonyolított, hetente átlagosan 75 kilogramm kokaint forgalmazva - közölte a québeci rendőrség egyik tisztje. A csütörtöki országos razziában mintegy ezer rendőr vett részt.

A rendőrök összesen 103 embert vettek őrizetbe, 108 házkutatást tartottak, mintegy 400 fegyvert és robbanószereket, kábítószert, 35 gépkocsit és öt ingatlant foglaltak le, összesen mintegy másfél millió dollár értékben.

Az őrizetbe vett személyek ellen kábítószer behozatala és kereskedelme mellett bűnszövetkezetben elkövetett bűncselekmények miatt is vádat emelnek.