Magánzárkát kér a Pussy Riot börtönbe zárt tagja

Marija Aljohina, Jekatyerina Szamucevics és Nagyezsda Tolokonnyikova, a Pussy Riot orosz punkegyüttes tagjai (b-j) üvegfal mögött ülnek fellebezési tárgyalásuk alatt a moszkvai városi bíróságon
Vágólapra másolva!
A Pussy Riot orosz feminista punkcsapat egyik elítélt tagja azt kéri, hogy helyezzék magánzárkába, mert nem tud kijönni a többi elítélt nővel. Marija Aljohinának két évet kell rács mögött töltenie.
Vágólapra másolva!

A Pussy Riot orosz feminista punkegyüttes egyik bebörtönzött tagja, Marija Aljohina kérvényezte, hogy szállítsák magánzárkába - jelentette a Ria Novosztyi hírügynökség az orosz büntetés-végrehajtási szervezetre hivatkozva. Azért kérte ezt, mert túlságosan feszült a viszonya a többi elítélttel.

Forrás: MTI/EPA/Makszim Sipenkov
A három elítélt Pussy Riot-tag, balra Marija Aljohina

A 24 éves Aljohina egyike annak a három Pussy Riot-tagnak, akiket tavaly augusztusban két év börtönbüntetésre ítéltek egy korábbi akciójuk miatt. A másik elítélttel, a 23 éves Nadja Tolokonnyikovával együtt márciusi letartóztatásuk óta vannak rács mögött. Mindketten isten háta mögötti börtönökben töltik a büntetéseket. A harmadik nő, a 30 éves Jekatyerina Szamucsevics októberben kiszabadult, miután fellebbezett az ellene hozott ítélet ellen.

A Pussy Riot feminista punk-rock együttes azzal lett világhírű, hogy előre megszervezett koncertek helyett botrányos villámcsődületeket tartott, rendszerint politikai üzenettel. Korábban például Putyin távozását követelték a hatalomból, nyáron pedig fekete maszkban tartottak gitáros áhitatot a moszkvai Megváltó Krisztus-székesegyház előtt. A Pussy Riotról és akcióiról itt mindent megtudhat.