Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Magyar séf kápráztatta el a nagykövetségeket Amerikában

Vágólapra másolva!
A washingtoni magyar nagykövetség séfje nyerte az amerikai fővárosban működő diplomáciai képviseletek szakácsainak versenyét. Merényi Viktor marhaszegyet készített, a lecsót hozzá maga hozta Magyarországról, és a kalocsai népviseletben lévő felesége is segített neki.
Vágólapra másolva!

Merényi Viktor, a washingtoni magyar nagykövetség séfje nyerte el csütörtök este az amerikai fővárosban működő diplomáciai képviseletek szakácsainak versenye, az Embassy Chef Challenge Nagydíját. A tizenöt versenybe szállt mesterszakács feladata négyszáz adag elkészítése volt a hazájára jellemző ételből.

A magyar séf a sous vide (vákuumos, lassú főzési eljárással elkészített) marhaszegy mellett döntött, amelyet lecsóval töltött, konfitált burgonyával, tejfölös tarhonyával és vörösboros mártással tálalt. A zsűrit az amerikai Washington Post szerint elkápráztatta a magyar szakács. Egyikük azt mondta, Merényi "megmutatta kreativitását, művészi képességeit, és nagyol jól főzött".

"Valószínűleg fakanállal a kezemben születtem, nem volt kérdés gyerekkorom óta, hogy ezt fogom csinálni" - mondta az MTI-nek a győztes. "Nagyon szerencsés vagyok, mert nekem a munkám a hobbim" - tette hozzá. Merényi Viktor elmondta, hogy a lecsót nyáron maga tette el házilag, magyar tőről származó paprikából. Az étkek előkészítésben és a tálalásban kulcsszerepe volt a séf feleségének, aki kalocsai népviseletben jelent meg a séfversenyen. Az ételeket séfekből, gasztronómiai újságírókból és televíziós főzőműsor-házigazdákból álló nyolcfős professzionális zsűri bírálta el.

Merényi először 2010-ben indult az Embassy Chef Challenge-en, akkor a második helyet szerezte meg. Tavaly a versenykiírás szerint nem nevezhetett. A washingtoni magyar séf korábban két világbajnoki ezüst- és egy olimpiai bronzérmet nyert hidegtál kategóriában, valamint Magyarországon 2009-ben a Hagyomány és evolúció szakácsverseny egyik győztese lett a legkreatívabb étel elkészítésével.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről