A segélyért fűrészelte le a lábát egy osztrák férfi

Vágólapra másolva!
Egy körfűrésszel vágta le a lábát egy 56 éves férfi Ausztriában, majd a levágott részt a tűzbe dobta, hogy továbbra is alkalmatlannak találják a munkavégzésre. A férfi hétfőn csonkította meg magát, pár nappal az előtt, hogy az osztrák munkaügyi központ felülvizsgálta volna az egészségi állapotát.
Vágólapra másolva!

Lefűrészelte a fél lábát egy férfi Ausztriában, hogy továbbra is segélyen élhessen, és ne kelljen munkába állnia. Az 56 éves mitterlabilli férfi körfűrésszel csonkította meg magát, valamivel a bokája felett metszette le a lábfejét, amelyet a kályhába dobott. Az illető sok vért vesztett, amíg a mentők a helyszínre értek, de eszméleténél volt. A lábát vele együtt vitték kórházba, ám a végtag annyira súlyosan megégett, hogy már nem lehetett visszavarrni. A munkanélküli férfi pár nappal az előtt csonkította meg magát, hogy meg kellett volna jelennie a munkaügyi központban egészségi állapotfelmérésen.

Az osztrák Nachrichten internetes kiadása szerint az 56 éves férfi 2007-ig egy osztrák vasúttársaságnál dolgozott munkásként. Az egyik családtagja szerint miután elvesztette az állását, még egy évet dolgozott egy másik munkahelyen, ahonnan szintén elbocsátották, mondván, túl sokat volt beteg.

Az osztrák munkaügyi hivatal tájékoztatása szerint a férfinak többször is szereztek munkát az elmúlt években, de a férfi sosem tudott megmaradni egy hónapnál tovább sehol, ezért pszichiátriai segítség igénybevételét javasolták neki. Az osztrák hatóságok szerint, ha bebizonyosodik, hogy a férfi valóban szándékosan vágta le a lábát, akkor a hatályos törvények szerint nem jár majd neki a rokkantsági segély.