Hurrikánnal üzent isten, figyelmeztet egy republikánus elnökjelölt

Vágólapra másolva!
Isten kezét látja az Egyesült Államok keleti partját sújtó hurrikánban és földrengésben Michele Bachmann elnökjelöltségre pályázó republikánus politikus, aki szerint az égiek így próbálták meg felhívni a politikusok figyelmét az amerikaiak problémáira. Később azt mondta, csak humoros akart lenni.
Vágólapra másolva!

Isten a hurrikánnal és a földrengéssel figyelmeztette Washingtont, hogy itt lenne az ideje csökkenteni a kiadásokat és rendbe tenni a költségvetést - magyarázta az utóbbi időszak természeti jelenségeit az amerikai keresztény jobboldal ultrakonzervatív képviselője. Miután azonban a kijelentései nagy visszhangot keltettek, Michele Bachmann azzal próbálta meg menteni a helyzetet, hogy csak viccelt.

"Nyilvánvalóan humoros voltam, amikor ezt mondtam. Abszurd lenne ezzel kapcsolatban bármi mást gondolni. Remek humorérzékem van" - nyilatkozta Miamiban Bachmann.

Bachmann egyike azoknak a jelölteknek, akik esélyesek a republikánus elnökjelöltség elnyerésére, és akik a jövő évi elnökválasztáson megküzdhetnek Barack Obamával. A Tea Party mozgalom képviselője azonban egyre többször tesz olyan kijelentéseket, amelyek nemcsak a közönség felháborodását, hanem a nevetését is kiváltják. Legutóbb Elvis Presley születésnapját tévesztette össze halálának évfordulójával, és beszélt arról is, hogy a nőknek alá kell rendelniük magukat a férjeiknek.

A CNN amerikai hírtelevízió hétfői felmérése szerint Bachmann a negyedik a republikánus jelöltek versenyében Rick Perry texasi kormányzó, Mitt Romney volt massachusettsi republikánus kormányzó és Sarah Palin, a 2008-as választások republikánus alelnökjelöltje, volt alaszkai kormányzó mögött, utóbbi azonban egyelőre még nem jelentette be az indulását.

Amerikai politikai elemzők szerint Bachmannak Rick Perryvel kell megküzdenie a konzervatív republikánus szavazókért, és a politikus jobbra próbálja meg eltolni a kampányát ezekkel a kijelentésekkel, így viszont kétséget ébreszt a választókban, hogy valóban alkalmas-e a feladatra.