Kínai katonának tiltott terep a Facebook

Vágólapra másolva!
Kínai katonák nem látogathatják az internetes közösségi oldalakat - közölte szerdán a hadsereg napilapja. Az indoklás szerint ezzel a szigorítással akadályozzák meg, hogy az állomány tagjai titkos információkat adjanak ki illetékteleneknek
Vágólapra másolva!

Eltiltják a kínai katonákat az internetes közösségi oldalaktól. Az elmúlt időszakban népszerűvé váltak ugyanis a közösségi és társkereső oldalak, a blogok a katonák körében. Így személyes adatok kerülnek nyilvánosságra, például gyakran kiadják egységük helyét és elérhetőségüket. Elfordult az is, hogy egyenruhás fényképeket tettek közzé magukról. "Miután egy katona megosztja az azonosításához szükséges adatokat, online kémek célpontjává válik, akik hadi információkat szerezhetnek" - közölte Ho Tung-csing pekingi ügyvéd, akit a katonai napilap idéz.

Ugyancsak tilos a katonáknak külföldi politikai műsorokat nézni, nem nyithatnak saját weblapot, nem indíthatnak blogot, nem tehetnek közzé politikai témájú hozzászólásokat. Peking szigorú büntetést helyezett kilátásba a szabályszegőknek.