Mérgeskígyókat visz az ár az elöntött ausztrál településekre

Vágólapra másolva!
A víz mellett a mérgeskígyókkal és a krokodilokkal is meg kell küzdeniük az elöntött ausztrál településeken élőknek. A legveszélyeztetettebb településekre repülőgéppel vittek ellenmérget.
Vágólapra másolva!

Az áradással érkező mérgeskígyók fenyegetik az özönvízszerzű esőzések miatt elöntött ausztrál településeken élőket - írja a Telegraph. A brit lap szerint az egyik leginkább veszélyeztetett településre, Rockhamptonba repülőgépekkel szállítottak mérgeskígyók marása elleni szériumot, és figyelmeztették a lakosságot, hogy készüljenek fel: az áradással mérgeskígyók, pókok, sőt krokodilok is érkezhetnek.

A település alacsonyan fekvő részén lakó Barry Moessinger a lapnak azt mondta, hogy az elmúlt héten mindennap legalább 15 kígyót látott. "Sok az egér és a béka errefele, számítottunk rá, hogy jönni fognak a kígyók" - mondta.

A 77 ezer lakosú Rockhampton nagy részét már elöntötte a víz, és várhatóan hamarosan körülkeríti. A BBC tudósítása szerint a hadsereg repülőgépekkel szállított élelmiszereket a településre, ahol a polgármester szerint már a krokodilok is megjelentek.

Ausztrália keleti részén már nagyobb terület van víz alatt mint Franciaország és Németország együttvéve, az áradás mintegy 200 ezer embert érint - számol be a BBC. Queensland államban házak és üzletek ezreit öntette el az áradat, Theodore és Condamine városát teljesen kiürítették, a helyieket a hadsereg helikoptereivel menekítették ki, szinte tenger öleli körbe a házakat. 22 települést teljesen elzárt a víz. Az özönvízszerű esőzések okozta áradások szombat óta három halálos áldozatot követeltek Ausztrália különböző részein.