Komphajók blokkolásával tiltakoznak a görög megszorítások ellen

Vágólapra másolva!
Megszorítások ellen tiltakozó kommunista aktivisták akadályozzák több komp kifutását a görög főváros melletti Pireuszban. Többszáz helyi és turista nem tudott útra kelni emiatt.
Vágólapra másolva!

Kommunista aktivisták szerda reggel megakadályozták öt komp indulását és egy hajó kikötését az Athén közelében található pireuszi kikötőből, emiatt többszáz utas és turista nem tudott eljutni tervezett úticéljához. Az aktivisták a Pame kommunista szakszervezeti szövetség felhívására léptek akcióba, amely szerdára huszonnégy órás sztrájkot hirdetett a Görögországban bevezetett megszorító intézkedések ellen.

A bíróság kedden este "törvénytelennek és eltúlzottnak" nevezte a tengerészek kommunista szakszervezete által meghirdetett demonstráció tervét, és a hajósok a Pamével sem egyeztettek.

A tüntetők már kora reggel megjelentek a kikötőben, és megakadályozták egy Krétáról érkező hajó utasait abban, hogy kiszálljanak. Ezután póznákat helyeztek el a Kükládokra induló kompok előtt. A kikötői rendőri erők azonnal a helyszínre siettek. Ekkor már nagyobb tömeg várakozott a parton, néhány dühös utas pedig az aktivistákra támadt.

A Pame gyakran szervez hasonló megmozdulásokat, amelyek száma különösen megnőtt azóta, hogy a görög kormány szigorú megszorításokat léptetett életbe az Európai Unió és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) kölcsönéért cserébe.