Pisztolygolyót és fenyegető levelet küldtek Berlusconinak

Vágólapra másolva!
Egy pisztolygolyót és egy Silvio Berlusconi olasz miniszterelnöknek szánt fenyegető levelet találtak egy borítékban az egyik milánói postán pénteken. Szombaton egy másik milánói postán az olasz belügyminiszternek szóló levélbomba sebesítette meg az egyik dolgozót.  
Vágólapra másolva!

Fennakadt az olasz posta rostáján egy boríték, amely pisztolygolyót, és Silvio Berlusconi kormányfőnek írt fenyegető levelet tartalmazott. Egy másik postahivatalban pedig kigyulladt egy levélbomba - közölte szombaton a rendőrség. Olaszországban is választási kampány van.

Az olasz rendőrség szerint a nagyméretű borítékra Milanó Linate nevű külvárosának egyik postahivatalában bukkantak pénteken. A boríték egy golyó mellett egy Silvio Berlusconi miniszterelnöknek szánt üzenetet tartalmazott: "Úgy végzed mint egy patkány" - állt egyebek mellett a levélben, amely utalt Berlusconi jobbközép pártjának négy más vezetőjére is. A levelet az AFP hírügynökség szerint a politikus Milánó melletti otthonának címére küldték.

Szombaton egy másik milánói postahivatalban levélbomba okozott tüzet, amely egy dolgozó kezét könnyebben megsebesítette. Ez a csomag is tartalmazott üzenetet: egy anarchista szervezet nevében Roberto Maroni belügyminisztert fenyegette meg a feladó.

A 73 éves olasz kormányfőt decemberben támadás érte: a milánói dóm kicsinyített másával dobta arcon egy férfi. A politikus hetekig lábadozott, miután megsérült az arcán. (Erről bővebben korábbi cikkünkben olvashat.)

Olaszországban vasárnap és hétfőn regionális választásokat tartanak, amelyen kiderülhet az is, hogy mennyire tépázták meg Berlusconi népszerűségét a különböző botrányok.