Helikopterrel mentették a folyómederbe esett magyar síelőt

Vágólapra másolva!
Folyómederbe esett és összetörte magát. A 32 éves férfit mentőhelikopterrel szállították kórházba, orvosai szerint operálni nem kell.
Vágólapra másolva!

Súlyosan megsérült egy magyar síelő Szlovákiában. A 32 éves magyar férfi három nap alatt a harmadik magyar, akit súlyos balest ér külföldön - írja a Független Hírügynökség a www.sítv.hu információira hivatkozva. Szerencsés János kassai főkonzul közölte, hétfőn délután hívták a Szlovák Hegyimentő Szolgálatot egy 32 éves magyar fiatalember balesetéhez. A síelő az Alacsony-Tátrában, a Chopok déli oldalán, a kijelölt pályán kívül beleesett egy folyómederbe és súlyos sérüléseket szenvedett.

Mentőhelikoptert küldtek hozzá és azzal szállították a besztercebányai kórházba. Az orvosok szerint a férfinak súlyos fejsérülései vannak, agyrázkódást szenvedett, eltört a szemüregcsontja, de orvosai szerint operálni nem kell.

Szombaton szintén Szlovákiában, Donovalyban törte el a combcsontját egy magyar síelő, vasárnap Ausztriában, Karintiában ment fának egy 15 éves magyar fiú, őt kar- és bordatöréssel ápolják.