Nyomoznak az öngyilkos alpesi tehenek miatt

Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, mintha több tucat alpesi tehén öngyilkosságot követett volna el. Az állatokat a svájci Alpokban egy szakadék mélyén találták meg. A kutatók szerint állatok nem lesznek öngyilkosok, a helyiek viszont nem értik, hogy mi történt a magassághoz szokott szarvasmarhákkal.
Vágólapra másolva!

Három nap alatt 28 tehén, illetve bika pusztult el, azonnal szörnyet haltak, miután lezuhantak egy több száz méter magas szikláról a svájci Alpokban. Az esetről beszámoló lapokban megjelent képeken látszik, hogy az állatok teste egy halomban hever a mélyben. A közeli kis település, Lauterbrunnen lakóit megrémítette az eset, a hatóságok pedig nem értik, mi történhetett.

A helyi hegyi mentők a tetemeket el akarják szállítani, mert attól félnek, hogy fertőzésveszély alakulhat ki. A rendőrség nyomozást indított, mert mint mondták, a tehenek ott nőttek fel a hegyekben, és így megszokhatták, illetve ösztönösen elkerülték a szakadékokat.

Egyes jelentések szerint a hegységben nagy vihar tombolt, és talán ez hatott az állatokra.

Az Alpokban a szarvasmarhák szabadon legelhetnek a települések feletti zöld mezőkön. Bár előfordult korábban is, hogy egy-egy állat lezuhant, soha nem történt ilyen több tucat szarvasmarhával egyetlen helyen. Sok kutató eleve kizártnak tartja, hogy az állatok öngyilkosságot kövessenek el - írja a Daily Mail.