Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Lenégerezte Obamát az al-Kaida alvezére

Vágólapra másolva!
Hevesen kritizálta Barack Obama megválasztott amerikai elnököt Ajman az-Zavahri, az al-Kaida második embere. Zavahri szerint Obama "házi néger", aki szembefordult apja hitével, és figyelmeztette: kudarcot vall, ha elődje politikáját folytatja a Közel-Keleten és Afganisztánban.
Vágólapra másolva!

"Házi négernek" nevezte és óva intette az afganisztáni csapaterősítéstől Barack Obamát, az Egyesült Államok megválasztott elnökét Ajman az-Zavahri, az al-Kaida nemzetközi militáns hálózat második számú vezetője. Zavahri hangüzenetét iszlamista honlapok tették közzé. Az egyiptomi születésű al-Kaida-vezető figyelmeztette Obamát, hogy kudarcot vall, ha elődje politikáját folytatja a Közel-Keleten és Afganisztánban.

Zavahri szerint Obama "szöges ellentéte az olyan tisztességes fekete amerikaiaknak", mint Malcolm X 1960-as évekbeli afroamerikai polgárjogi harcos, és a megválasztott amerikai elnök szemére vetette, hogy szembefordult iszlám gyökereivel. "Muszlim atyától születtél, mégis a muszlimok ellenségeinek oldalára állsz" - idézte a BBC az al-Kaida főideológusát, aki utalt Obama apjának vallására.

A megválasztása utáni első - múlt vasárnap sugárzott - televíziós interjújában Barack Obama megerősítette szándékát, hogy több katonát küld Afganisztánba, egyúttal közölte, egyszer és mindenkorra fel kell számolni az al-Kaidát, vezetője, Oszama bin Laden elfogását pedig létfontosságúnak nevezte az USA biztonsága szempontjából.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről