Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Olmert ismét béketárgyalást ajánlott Szíriának

Vágólapra másolva!
Ismét béketárgyalásokat ajánlott Szíriának Ehud Olmert izraeli miniszterelnök. A kormányfő ugyanakkor nem válaszolt az észak-szíriai célpontokra, a hónap elején mért állítólagos izraeli légicsapásokkal kapcsolatos kérdésekre.
Vágólapra másolva!

Izrael a kellő feltételek teljesülése esetén kész a béketárgyalásokra Szíriával - közölte kedden Ehud Olmert izraeli miniszterelnök.

A kormányfő békülékeny üzenete orosz nyelvű lapok újságírói előtt hangzott el, de azokat a kérdéseket elhárította, amelyek az észak-szíriai célpontokra a hónap elején mért állítólagos izraeli légicsapásokra vonatkoztak. Olmert népszerűsége megkétszereződött a légitámadásról szóló hírek óta.

Simon Peresz izraeli elnök kedden szintén úgy nyilatkozott, hogy Szíria és Izrael viszonyában a feszültség már a múlté, egyúttal megerősítette a közvetlen és előzetes feltételek nélküli tárgyalásokra vonatkozó ajánlatot.

Izrael és Szíria 2000-ben már közel jutottak a megállapodáshoz, de a végleges határok és a békefeltételek kérdésén az egyezkedés végül zátonyra futott.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről