Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Nyolcvankilenc halott a thai légibalesetben

Vágólapra másolva!
A legfrissebb adatok szerint 89 ember vesztette életét, amikor leszállás közben kigyulladt egy utasszállító a thaiföldi Phuket üdülőhely repülőterén. Az utasok többsége külföldi turista. Magyar áldozatról nem tudnak. A szerencsétlenséget valószínűleg a rossz idő okozta.
Vágólapra másolva!

A legújabb adatok szerint 89 halottja és 41 túlélője volt a vasárnapi thaiföldi légikatasztrófának. Mint azt a phuketi repülőtér igazgatója hétfőn közölte, eddig 85 holttestet szedtek ki a roncsokból, és még négyen maradtak a repülőgép maradványai alatt. A 41 túlélő közül 15 thaiföldi és 26 külföldi. A One-Two-Go thaiföldi légitársaság MD-80-as gépén 123 utas és ötfős személyzet tartózkodott a tragédia idején, ezt a számot később 130-ra korrigálták.

Az utasok több mint fele külföldi volt. A légitársaság tájékoztatása szerint 56 külföldi és 67 thaiföldi utazott a repülőn, a thaiföldi közlekedési minisztérium viszont legkevesebb hetven külföldi utasról tud. A külföldi túlélők között voltak ausztrálok, britek, osztrákok, irániak, olaszok és svédek is.

Balogh András, Magyarország thaiföldi nagykövete a távirati irodának azt nyiltakozta, hogy a gépen nagy valószínűség szerint nem volt magyar állampolgár, a rendelkezésére bocsátott utaslistán nem fedezett fel magyar nevet. Végleges információk a következő napon várhatóak az utasok kilétéről.

A tragédia azután történt, hogy a repülő a rossz időben lesodródott a leszállópálya betonjáról és kigyulladt. A repülőtér egyik alkalmazottja szerint a pilóta a vihar miatt nem látta a leszállópálya végét. "A pilóta előbb engedélyt kért a leszállásra, majd a gép lesodródott a leszállópályáról és kettétört".

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről