Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Újabb korrupciós vád az izraeli kormányfő ellen

Vágólapra másolva!
Állítólag 1,3 millió eurós kormányzati kölcsönt juttatott egy párttársának Ehud Olmert még kereskedelmi- és ipari miniszterként. Ezzel újabb korrupciógyanús ügy köthető az izraeli kormányfőhöz. Olmert ellen más ügyben is folyik vizsgálat.
Vágólapra másolva!

Újabb korrupciós váddal illették hétfőn Izraelben Ehud Olmert kormányfőt. Az újabb gyanú szerint a politikus átszámítva 1,3 millió eurónyi (332,3 millió forint) kormányzati kölcsönt juttatott egyik párttársának. A Tízes Csatorna izraeli tévé hétfő esti híradása szerint Olmert még kereskedelmi- és ipari miniszterként részesítette kedvezményben az illetőt. Az izraeli számvevőszék szóvivője elismerte, hogy vizsgálják a tárca akkori tevékenységét, de hozzáfűzte: a vizsgálódás nem közvetlenül Olmert ellen irányul.

Az izraeli kormányfőt már többször megvádolták korrupcióval. Illegális befolyásolás vádját róják a terhére például az izraeli Leumi bank magánkézbe adásával kapcsolatban. Értesülések szerint Olmert 2005 novemberében pénzügyminiszterként a bank privatizációjára kiírt pályázat feltételeit úgy alakította, hogy azok előnyösek legyenek üzletember barátai számára. Olmert minden vádat tagad.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről