Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Fosztogatóktól féltik házaikat a jakartaiak

Vágólapra másolva!
Sok jakartai ragaszkodik többméteres víz által elepett házához, mert attól tartanak, hogy ha magukra hagynák az épületeket, akkor fosztogatók prédájává válnának értékeik. A hétvégi heves esőzések után 220 ezer kilakoltatott ember várja az indonéz fővárosban, hogy visszatérhessen otthonába.
Vágólapra másolva!

Már 44 halottja van az indonéziai árvíznek, amely elsősorban Jakartát és környékét sújtja - közölték a helyi hatóságok. Keddre virradóra a fővárosra zúduló felhőszakadás tovább súlyosbította a helyzetet az alacsonyan fekvő területeken, ugyanakkor egyes körzetekben visszaszorulóban van az ár, és több mint 115 ezren visszatérhettek otthonukba.

Jelenleg még mintegy 220 ezer ember várja az ítéletidő elmúlását ideiglenes menedékhelyeken. Akadnak viszont szép számmal olyanok is, akik a fosztogatóktól való félelmükben nem voltak hajlandók elhagyni házaikat, és azok felső emeletein maradtak. Őket csónakokon közlekedő katonák látják el élelemmel.

Jakarta jelentős részét víz és sár borítja, becslések szerint a fővárosnak legalább a fele, köztük több előkelő negyed négy méter mély víz alatt áll, de van, ahol a vízmagasság eléri a hat és fél métert is. Az egészségügyi szervek attól tartanak, hogy a szennyezett víz miatt tífusz- vagy vérhasjárvány törhet ki.

Az indonéz meteorológiai szolgálat a következő napokra az esőzések enyhülését jelezte előre.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről