Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Chávez kormányátalakítással erősíti hatalmát

Vágólapra másolva!
Hugo Chávez venezuelai elnök hatalmának megerősítése érdekében új alelnököt, gazdasági minisztert és igazságügyi minisztert nevezett ki.
Vágólapra másolva!

Az olajügyekért felelős minisztériumban nem történt változás, továbbra is Rafael Ramirez irányítja az Amerikai Egyesült Államok negyedik legnagyobb olajbeszállítójának számító Venezuela energiaügyi tárcáját.

"A változások a korrupció és bürokrácia ellen indított harcot kívánják újjáéleszteni, és segítenek továbbhaladni a szocializmus felé" - mondta Chávez elnök az állami televízió szerda esti adásában.

A gazdasági tárca élén a venezuelai parlament gazdasági bizottságának elnöke, Rodrigo Cabezas váltja fel Nelson Merentest.

"A mostani kormányátalakítás Chávez elnök azon szándékára utal, hogy egy homogénebb és egy radikálisabb kormányt hozzon létre" - mondta Carlos Blanco ellenzéki politikai elemző.

A múlt hónapban tartott venezuelai választások után Hugo Chávez baloldali államfő bejelentette Washington-ellenes politikájának megerősítését. Megígérte, hogy a kormányában lévő, különböző politikai nézeteket képviselő erőket egybeolvasztja és egy egységes kormányzó pártot hoz létre.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről