Álarcosok öltek meg egy vallási vezetőt Pakisztánban

Vágólapra másolva!
Feltehetőleg iszlám szélsőségesek megöltek egy vallási vezetőt Pakisztán törzsek uralta északnyugati részén, és elrabolták három testőrét.
Vágólapra másolva!

Az álarcot viselő fegyveresek gépkocsijukból lövéseket adtak le Maulvi Szibghatullah autójára a Dél-Vazirisztán tartománybeli Ladha kisváros közelében - mondta el a neve elhallgatását kérő nyilatkozó. A vallási vezető a helyszínen meghalt, testőreit pedig elrabolták a támadók. Az egyik testőrnek később sikerült megszöknie tőlük, de két társa sorsáról nem tudni semmit.

A pakisztáni hadsereg szerint feltehetőleg az al-Kaida terrorhálózattal kapcsolatban álló közép-ázsiai, arab és afgán szélsőségesek tartózkodnak a térségben, és követnek el támadásokat helyi lakosok segítségével. A hatóságok vádja szerint vadásznak a biztonsági erők tagjaira és olyan törzsi vezetőkre, akik nem őket, hanem éppen a hatóságokat segítik a terroristák kézre kerítésében.

Szibghatullah vallási vezetőt valószínűleg a szélsőségesek közötti belső ellentétekből fakadóan ölték meg, mert állítólag szakadár csoportot akart létrehozni.