Utasok tucatjai rekedtek egy New York-i kötélpályán

Vágólapra másolva!
Több tucat utas maradt lógva egy New York-i kötélpálya kabinjaiban helyi idő szerint kedd délután. A 75 méteres magasságban függő kabinokban rekedt utasokat emelőkosárral mentették ki, a munkálatok szerda hajnalig tartotta, a kosarak szűk kapacitása miatt.
Vágólapra másolva!

Műszaki hiba miatt több tucat ember rekedt egy kötélpálya két kabinjában New Yorkban. A Manhattan és Roosevelt sziget közötti kötélpálya helyi idő szerint kedd délután fél hat körül állt le, miután megszűnt az áramellátása. A két kabin, bennük körülbelül 70 emberrel eközben 75 méteres magasságban függött az East River felett. Az utasok között sok gyermek volt. A szerelők helyi idő szerint még éjfél után is azon dolgoztak, hogy helyreállítsák a kötélpálya áramellátását.

Az embereket végül mentőkosarakkal kezdték lehozni. A mentők tizenötösével szállították le az utasokat a kabinokból. A mentés a szerda hajlani órákig tartott. Senki nem sérült meg. Herb Berman, a kötélpályát üzemeltető cég elnöke még nem tudta megmondani, hogy mi okozta a leállást.