Az Omega Csíkszeredán koncertezett

Vágólapra másolva!
Mintegy ötezer csíkszeredai és környékbeli zenerajongó vett részt péntek este a székelyföldi Csíkszeredában az Omega együttes segélykoncertjén. Hargita megye székhelyén, a Vákár Lajos Műjégpálya lelátói zsúfolásig megteltek már a koncert előtti órában.
Vágólapra másolva!
Forrás: MTI
Ismét Erdélyben

"A zenekar májusban tett ígéretét teljesítette a két székelyföldi koncerttel" - mondta köszöntőjében Kóbor János, az együttes frontembere. Emlékeztetett arra, hogy az eredetileg három székelyföldi városra - Székelyudvarhelyre, Csíkszeredába és Sepsiszentgyörgyre - tervezett turné szervezését az augusztus végi udvarhelyszéki áradások előtt megkezdték.

Menet közben döntöttek arról, hogy segélykoncert-sorozatról lesz szó, felajánlva a belépőjegyek eladásából származó teljes bevételt az udvarhelyszéki falvak lakóinak megsegítésére.

A koncert húsz perc késéssel kezdődött, ugyanis a meghirdetett kezdési időpontban még folyamatosan özönlöttek a nézők a jégre. A pálya jegét fóliákkal és szőnyegekkel takarták be, oda vonult be az együttes a közönség üdvrivalgása közepette. Az ácsolt színpad azonban csak egy részét foglalta el a küzdőtérnek, a pálya többi részét is megtöltötték a lelkes hívek.

A közönség együtt énekelte az együttessel a régi számokat. A fellépést a fénytechnikai és pirotechnikai eszközök által biztosított látvány tette teljessé, feledtetve a betonból épült hűvös épület nem túlságosan jó akusztikáját.

A zenekar tagjait egyébként még a kora délutáni órákban a csíkszeredai városházán fogadta hivatalában Ráduly Róbert Kálmán polgármester. E találkozón elevenítették fel a legendás hírű csapat tagjai 23 évvel ezelőtti fellépésüket, amelynek eredményeként akkor kitiltották őket Romániából.

Valóban hosszú volt a 23 év - nyugtázhatta a csíki közönség, amikor felhangzott a nyitószám, a Gammapolisz. Az emlékeibe merült hallgatóságot azonban felrázta az Életfogytig rock and roll, majd ismét elandalította az Ezüst eső, a távolról jött Omega Tízezer lépése, akárcsak a többi ismerős dallam.

Az együttessel fellépett a székelyföldi születésű Keresztes Ildikó, majd sorra csendültek fel a további ismert dalok, mint a Léna vagy a Petróleumlámpa. Pár perc híján kétórás volt a fellépés, felforrósítva a hangulatot. A ráadás sem maradt el, a Gyöngyhajú lány és a Régi csibészek egy remek buli méltó befejezését jelentették.

"Szép volt fiúk!" - tombolt a jégkorongmérkőzésekhez szokott csíki közönség. Szombat este Sepsiszentgyörgyön lép fel az együttes.