Már 76 halottja van a japán vonatbalesetnek

Vágólapra másolva!
Hetvanhat halottja van a hétfői vasúti szerencsétlenségnek Japánban. A zsúfolt vasúti szerelvény kisiklott és több kocsija egy lakóháznak csapódott Oszaka közelében. A balesetnek több mint 456 sebesültje van. A katasztrófa okait még vizsgálják.
Vágólapra másolva!
Fotó: MTI
Fotó: MTI

Hetvenhatra emelkedett kedden a nyugat-japáni Hjógo tartományban történt vasúti baleset halálos áldozatainak száma. A helyi hatóságok azonban ezt a számot sem tekintik véglegesnek, további 10-20 embert gyanítanak még a roncsok közt. A sérültek száma pedig már több mint négyszázötven. A katasztrófa a reggeli csúcsforgalom idején történt Oszaka egyik elővárosánál. Egy hét kocsiból álló szerelvény öt vagonja kisiklott egy kanyarban, és két kocsi beleszaladt egy sínek mellett álló kilencemeletes lakóházba.

A mentőalakulatok darukat állítottak fel a baleset helyszínén, hogy megkezdjék a vonat roncsainak elszállítását. Kedd hajnalban még sikerült három embert, köztük egy 19 éves diákot, élve kimenteni az egyik összeroncsolódott kocsiból. A baleset pontos okait még nem sikerült tisztázni, a hatóságok jelenleg azt vizsgálják, hogy vajon a vonat milyen sebességgel közlekedett a kisiklás pillanatában.

Eközben kedden is történt egy kisebb vonatbaleset Japánban, ahol meglehetősen ritkák az ilyen esetek. A Tokiótól északra fekvő, Ibarakinál egy pótkocsis teherautónak ütközött a vonat, a szerelvény első kocsija kisiklott. A teherautó motorja a vasúti kereszteződésben mondta fel a szolgálatot, a sofőr vészjeleket adott le, de a vonat már nem tudta elkerülni az ütközést. Az esetnek egy könnyebb sérültje van.