George Bush a fivérét küldi el a pápa beiktatására

Vágólapra másolva!
Saját fivérét bízta meg George Bush amerikai elnök a XVI. Benedek pápa vasárnapi római beiktatási ünnepségén részt vevő amerikai küldöttség vezetésével.
Vágólapra másolva!

A washingtoni Fehér Ház pénteken jelentette be, hogy Jeb Bush floridai kormányzó vezeti az Egyesült Államoknak a beiktatásra utazó küldöttségét. A katolikus vallású Jeb Busht néhány politikus és egyházi tisztségviselő is elkíséri útjára.

George Bush elnök ezzel idén már másodszor bízta fivérére valamely, a nemzetközi színtéren is fontos kormányzati feladat ellátását: idén januárban Colin Powell akkori külügyminiszterrel ázsiai körútra küldte a floridai kormányzót, hogy megszemléljék a tavaly decemberi dél-ázsiai szökőár okozta pusztítást.

A hasonló lépések táptalajul szolgáltak olyan híresztelésekhez, hogy Jeb Bush - makacs cáfolatai ellenére - 2008-ban mégis indulni kíván az amerikai elnökválasztáson, a második elnöki megbízatását töltő George Bush pedig ezáltal olyan területeken kívánja segíteni fivérét, ahol annak kevesebb a tapasztalata, vagyis a nemzetközi ügyekben.