Emelkedik a teheráni áldozatok a száma

Vágólapra másolva!
Ötvenkilencre emelkedett a Teherán központjában hétfőn történt mecsettűz halálos áldozatainak a száma - közölte az iráni főváros egyik illetékese. Az újabb adatokat ismertetve elmondta: 210-en sebesültek meg a szerencsétlenségben. A korábbi becslések még 35 halottról számoltak be.
Vágólapra másolva!

Az iráni főváros központjában, a bazár szomszédságában álló Ark mecsetben egyes források szerint rövidzárlat okozta a tüzet. Az ISNA iráni hírügynökség szerint viszont egy robbanást lehetett hallani, ezután gyulladtak ki a mecset területén álló sátrak.

A férfiakat a nőktől elválasztó vászonfüggöny az újabb vizsgálati adatok szerint viszont amiatt kaphatott lángra, hogy a mecsetben a nagy hidegre tekintettel egy pótkályhával is fűtöttek. A tűz gyorsan továbbterjedt az épületben. A tűzoltóknak a rádió szerint egy órával később sikerült a lángokat eloltaniuk. A sérülteket, akik közül többeknek válságos az állapota, a környékbeli kórházakba szállították.

A szerencsétlenség az arbaín síita vallási ünnep alatt, az esti ima idején történt, amikor a hívők a mecsetekbe tódulnak, hogy megemlékezzenek Huszein imám VII. században bekövetkezett mártírhaláláról.