Nem találják a palesztin cement útját

Vágólapra másolva!
Nem talált bizonyítékot a Palesztin Hatóság arra, hogy palesztin vállalkozók cementet szállítottak volna az Izrael által épített biztonsági kerítés felhúzásához, mint azt egyes törvényhozók gyanították - közölte csütörtökön a testület.
Vágólapra másolva!

Huszein Abu Aszi palesztin főügyész csütörtöki gázai sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a Palesztin Hatóság nem talált bizonyítékot arra, hogy palesztin cégek az izraeli piacon értékesítettek volna cementet, és azt az izraeli biztonsági kerítés építési munkálatainál felhasználták volna.

Az állítólagos cementszállítományokról palesztin parlamenti képviselők számoltak be korábban. A palesztin törvényhozásban bizottság is alakult az ügyben.

A bizottság két tagja csütörtökön bírálta a főügyész bejelentését. Az egyik képviselő hangsúlyozta: bizonyítékot is szolgáltattak már arra, hogy palesztin vállalkozók bizonyos mennyiségű cementet eladtak az izraeli piacon. A képviselő szerint ez már önmagában véve is olyan bűn, amely árt a palesztin nép és a Palesztin Hatóság megítélésének.

A palesztinok élesen bírálják a ciszjordániai palesztin területeket Izraeltől elszigetelő fal építését, többek között azzal vádolva Izraelt, hogy a palesztin területekre helyenként benyúló kerítés segítségével állandósítani akarja területi igényét. Az izraeli kormány a terrortámadások elleni védelemmel indokolja a fal építését.