Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Bush megelőzte Kerryt

Vágólapra másolva!
Nyolc százalékos előnyre tett szert George Bush amerikai elnök demokrata kihívójával, John Kerryvel szemben a CNN és a Gallup legfrissebb közvélemény-kutatása szerint. A Harris intézet csütörtökön közzétett felmérése szerint azonban gyakorlatilag azonos a két jelölt támogatottsága.
Vágólapra másolva!

Nyolc százalékkal vezet George Bush amerikai elnök demokrata párti kihívója, John Kerry előtt az amerikai elnökválasztási harcban - derül ki a USA Today című napilap, a CNN hírtelevízió és a Gallup intézet által készített közvélemény-kutatásból, amelynek eredményeit pénteken tettek közzé az Egyesült Államokban. A USA Today című lapban megjelent eredmények szerint a választási névjegyzékre feliratkozottak 52 százaléka Bushra szavazna, 44 százalékuk Kerryre adná le voksát.

Azok közül, akik választási részvételüket valószínűnek mondták, 55 százalék támogatná Busht, 42 százalék Kerryt. Az adatfelvétel szeptember 13-15. között készült 1022 fő megkérdezésével, az eredmények hibahatára 3 százalék.

Ettől némileg eltérnek a Pew és a Harris közvélemény-kutató intézetek felméréseinek csütörtökön napvilágot látott eredményei. A Pew intézet két adatfelvételt is végzett szeptember 8. és 14. között. Ezekből az derül ki, hogy szeptember 8-10 között a választói névjegyzékbe felvettek 52 százaléka a hivatalban lévő elnökre, 40 százalékuk Kerryre szavazott volna. A szeptember 11-14. között készített felmérések szerint ugyanakkor a jelöltek azonos támogatottságot élveznek: mindketten a szavazatok 46 százalékát söpörnék be.

A Harris intézet által szeptember 9. és 13. között 1018 felnőtt megkérdezésével készített, 3 százalékos hibahatárral számoló közvélemény-kutatás azt mutatta: Bushra a választók 47 százaléka, Kerryre 48 százalék szavazna.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről