Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Országos sztrájkba kezdtek a román mozdonyvezetők

Vágólapra másolva!
Országos sztrájkba kezdtek hétfő reggel hét órakor a román vasúttársaság mozdonyvezetői. A MÁV [origo]-hoz eljuttatott közleménye szerint a magyar-román vasúti forgalomban közlekedő nemzetközi vonatokat fogadják Romániában, bár késésekre számítani kell..
Vágólapra másolva!

A magyar-román vasúti forgalomban közlekedő nemzetközi vonatokat fogadják, tehát a Dacia, a Bega, az Ister, a Pannónia és a Karpaty nemzetközi vonatok közlekednek, bár késésekre számítani lehet, áll a MÁV közleményében. Ugyancsak menetrend szerint közlekednek a vonatok a Nyírábrány-Nagykároly közötti kishatárforgalomban, mert ezeket a járatokat magyar mozdonyvezetők továbbítják. Biharkeresztesnél már kimaradhatnak személyvonatok a határforgalomban a román munkabeszüntetés miatt.

Hétfőtől sztrájkolnak a román vasutasok/nagyvilag/20040314hetfotol.html

A román vasutasok sztrájkja meghatározatlan ideig tart. A MÁV arra kéri az utasokat, hogy indulás előtt érdeklődjenek a budapesti nemzetközi tudakozótól a 461-55-00 telefonszámon.

Bukaresti illetékesek vasárnapi közlése szerint a mozdonyvezetők és a vasúti kommunikációs személyzet szakszervezeti szövetségei bejelentették: azért lépnek sztrájkba, hogy így megpróbálják kikényszeríteni bér- és más természetű szociális követeléseik teljesítését.

A román közlekedési minisztérium illetékes államtitkára azt szerint a román vasutak 3400 személy- és teherjáratának csak egyharmada közlekedik a sztrájk idején, de országos viszonylatban minden rangú járatból - beleértve nemzetközi járatokat is - közlekednek majd vonatok. A szünetelő járatokról a vasútállomásokon értesülhet az utazóközönség

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről