Túljelentkezés az uniós álláshelyekre

Vágólapra másolva!
Több száz állást tölthetnek be magyarok májustól az európai közösségi intézményrendszerben. A túljelentkezés többszörös volt a fordítói, kezdő köztisztviselői állásokra, ezért versenyvizsgákon döntik el, kik utazhatnak Brüsszelbe - írja a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

Több mint hatszáz fordítói és kezdő köztisztviselői állásra irt ki pályázatot az EU a bővítés kapcsán. Emellett az EU Bizottsága mellett további csaknem ötszáz státus jut Magyarországnak. A pályázatok benyújtásának határideje lejárt, a meghirdetett helyekre többszörös volt a túljelentkezés. Az állásokat a versenyvizsgákon sikerrel teljesítők jövő májustól foglalhatják el - írja a Népszabadság.

A tekintélyesebb EU-bizottsági posztokra a kormány tesz javaslatot, akárcsak a két betöltendő luxembourgi közösségi bírói státus várományosaira. Több alkotmánybíró neve is forog az utóbbi jelöltjei közt, így elképzelhető, hogy a végső döntés után a hazai Alkotmánybíróságot újabb bírákkal kell kiegészíteni. Sokan esélyesnek tartják Czucz Ottó, illetve Harmathy Attila alkotmánybírót, de elhangzott Lamm Vanda és Sajó András neve is.