Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Titkos fegyverraktárra bukkantak az iraki rendőrök

Vágólapra másolva!
A szövetséges csapatok elleni támadásokhoz használt fegyverekre bukkantak iraki rendőrök a Moszul felé vezető úton. A titkos fegyverraktárból aknagránátok, indítóállások, Kalasnyikovok, nagy mennyiségű robbanószer és lőszerek kerültek elő.
Vágólapra másolva!

Titkos fegyverraktárra bukkantak az iraki rendőrök szombat este 40 kilométerre nyugatra Kirkuktól, a Moszul felé vezető országút mentén. A helyi rendőrfőnök elmondta: az iraki hadsereg egyik elhagyatott katonai támaszpontjáról 16 aknagránát, három hozzájuk tartózó indítóállás, Kalasnyikov gépkarabélyok, 50 kilogramm TNT robbanószer és lőszerek kerültek elő.

A raktár egy amerikai katonai bázis közelében van, és feltehetően a szövetséges csapatok elleni támadásokra használták a benne tárolt fegyverkészleteket - vélekednek a hatóságok. Felkérték az amerikai erőket, hogy hatástalanítsák a robbanószerkezeteket. Az iraki rendőrfőnök közölte azt is, hogy a Moszulba vezető útvonal egyik hídja ellen helyi lakosok beszámolói szerint a hét végén robbantásos merényletre készültek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről