Futballba rejtett pokolgép robbant Kolumbiában

Vágólapra másolva!
Egy halottja és három sebesültje van annak a csütörtöki robbanásnak, amelyet focilabdába rejtett pokolgép okozott a kolumbiai Arauca tartományban.
Vágólapra másolva!

A robbanószerkezetet rejtő labdát egy vidéki mellékúton helyezték el a Bogotától 350 kilométerre északnyugatra lévő Puerto Jordan város közelében. A szerkezet akkor robbant, amikor az emberek elhaladtak mellette - közölte egy névtelenségéhez ragaszkodó katonai forrás. A detonáció következtében egy polgári személy vesztette életét, további három személy, köztük egy 11 éves gyerek és egy katona megsérült. Őket kórházban ápolják. A több mint 165 ezer lakosú, kőolajban gazdag tartomány a két szélsőbaloldali gerillaszervezet - a Nemzeti Felszabadítási Hadsereg (ELN) és a Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) - legfőbb működési terepe.

Alvaro Uribe kolumbiai elnöknek eddig nem sikerült érvényesíteni szándékát, hogy integrálja a tartomány a békés életbe. A polgárháború 1964 óta több mint kétszázezer áldozatot követelt, évente 3 ezer emberrablást követnek el, a polgárháborús állapotok miatt 2,9 millióan kényszerültek lakhelyük elhagyására.