Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Rendőrőrsöket támadtak Irakban

Vágólapra másolva!
Legkevesebb 20 iraki rendőr és civil vesztette életét azokban az öngyilkos merényletekben, amelyeket szombat reggel követtek el rendőrösök ellen. Az első autóba rejtett bomba - helyi idő szerint - nem sokkal 8 óra előtt rázta meg Hán Bani Szaad kisváros levegőjét, majd néhány perccel később Bakuban is robbantottak.
Vágólapra másolva!

A CNN beszámolója szerint, nyolc óra előtt néhány perccel egy autó haladt nagy sebességgel az iraki fővárostól mindössze húsz kilométerre fekvő Hán Bani Szaad kisvárosban lévő rendőrösnek, majd felrobbant. A szövetséges katonai források szerint, az öngyilkos merénylőn kívül legkevesebb kilenc ember meghalt a merényletben, további tíz civil pedig megsérült. A robbantás erejét jelzi, hogy a rendőrös épülete gyakorlatilag teljesen összeomlott. Három órával később egy másik robbantásról számoltak be a lerombolt rendőrös közeléből, ebben két gyermek sérült meg súlyosan.

Nyolc óra környékén az iraki fővárostól 80 kilométerre található Bakuba város rendőrparancsnokságánál is robbantottak. A módszer itt is hasonló volt: az öngyilkos merénylő a rendőröshöz hajtott – annak ellenére, hogy több lövést is leadtak az autóra - majd működésbe hozta a robbanószerkezetet. A nagy erejű detonáció itt tíz áldozatot – köztük 6 rendőr és 4 civil – követelt, és legkevesebb 20 ember – többségében rendőr - megsérült.

Szintén szombaton rakétatámadás miatt kellett leszállnia egy szállítógépnek a bagdadi repülőtéren - a gép egyik hajtóművét érte találat. A DHL szállító társaság gépe épségben földet ért - írja a CNN.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez