Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Megszökött a kórházból az éhezőművész

Vágólapra másolva!
Megszökött a kórházból David Blaine amerikai illuzionista, aki egy héttel ezelőtt fejezte be több mint hathetes koplalási világrekord-kísérletét Londonban.
Vágólapra másolva!
Forrás: EPA
Forrás: EPA

David Blaine, aki 44 napot töltött evés nélkül a londoni Tower híd mellett egy üvegkalitkában, múlt vasárnap este jött ki saját lábán önkéntesen választott börtönéből, ahonnan - showelemekkel átszőtt helyszíni orvosi vizsgálat után - egy közeli magánkórházba vitték.

A rehabilitációs terv alapján Blaine-nek (aki 27 kilogrammot fogyott a kalitkában töltött idő alatt) az első napokban csak infúziót adtak, és fokozatosan kezdték szilárd élelmiszerrel táplálni; a hét második felében már hamburgert és sült krumplit is kapott. Szakértők szerint ilyen hosszú koplalás után az illuzionista halálához vezethetett volna, ha hirtelen nagy mennyiségű élelmet fogyaszt.

Orvosai ezen a hétvégén még megfigyelés alatt akarták tartani a koplalási rekordert, a The Sun szombati értesülése szerint azonban az amerikai péntek este, minden személyes tárgyát hátrahagyva távozott a kezelésért napi ezer fontot - 370 ezer forintot - felszámító londoni magánkórházból.

A legnagyobb brit bulvárlap úgy tudja, hogy Blaine teljes titkokban hagyta el a kórházat, úgy, hogy még orvosainak sem szólt, csak hagyott egy cetlit, amelyen megköszönte az ápolást. Az épület előtt egy barátja várta, aki autóval ismeretlen helyre vitte.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről