Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Ügyészek keresik az olasz áramszünet felelősét

Vágólapra másolva!
Az olasz ügyészség nyomozásba kezdett, hogy kiderítsék, ki a felelős az ország történetének legsúlyosabb áramszünetéért. A hétvégi áramkimaradásban több mint ötvenmillió ember maradt áram nélkül.
Vágólapra másolva!
Egész napos áramszünet Itáliában/nagyvilag/20030928egesz.html

A római ügyészségi hivatal nyomoz a hétvégi olaszországi áramszünet felelőse után. A vasárnapi áramkimaradás óta az összes áramszolgáltatásért felelős cég és hivatal egymásra mutogat, így az ügyészekre hárul a feladat, hogy kiderítsék, ki a felelős a hatalmas áramkimaradásért.

Olaszországban sok helyen csak hétfő délelőtt indult be újra az áramszolgáltatás. Az országban egyedül Szardínia szigete úszta meg az áramszünetet, Olaszország többi vidéke hosszabb rövidebb időre áram nélkül maradt. A hivatalos jelentések szerint összesen több mint ötvenmillió embert érintett az áramszünet.

Az áramszolgáltatók figyelmeztették a lakosságot, hogy hétfőn újabb, azonban ezúttal hivatalból előidézett áramszünetek várhatók. A szakemberek azért szakítják meg az áramszolgáltatást, hogy megakadályozzák a rendszer túltöltődését.

A nyomozás jelenlegi állása szerint egy svájci vezeték meghibásodása okozta az olaszországi áramszünetet. Az Entel, az olasz áramszolgáltató szerint az áramkimaradás megmutatta, hogy Olaszország mennyire függ az energiaimporttól. Az EU tagországai átlagosan két százalék energiát importálnak, ezzel szemben az Olaszországban felhasznált elektromos áram 17 százaléka származik külföldről.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről