Spanyolország: elfogták az ETA három tagját

Vágólapra másolva!
Franciaország délnyugati részében szerdán őrizetbe vették a Baszk Haza és Szabadság (ETA) szakadár fegyveres szervezet három - két spanyol és egy francia - tagját - jelentette be Angel Acebes Paniagua spanyol belügyminiszter.
Vágólapra másolva!

A három őrizetbe vett ETA-hoz tartózó személy a spanyol José Candido Sagarzazu Gomez és José Miguel Illaramendi, valamint a francia Claude Recart. A spanyol miniszter madridi sajtóértekezletén elmondta, hogy Illaramendi, az ETA veteránja, aki a kilencvenes évek elején Lati-Amerikába menekült. Társa, José Candido Sagarzazu Gomezt a hatóságok már többször őrizetbe vették a baszk radikálisok által sorozatban végrehajtott városi erőszakos cselekmények során elkövetett bűncselekmények miatt. Acebes hozzátette, hogy a rendőrség szerint a kommandó egyfajta műveleti háttér támogatást nyújtott az ETA Spanyolország-szerte tevékenykedő tagjainak.

Francia rendőrségi források szerint a kommandó feladata volt, hogy hamis rendszámtáblákkal és papírokkal lássa el a baszk szakadár szervezet embereit. A három személy őrizetbe vételekor a hatóságok fegyvereket, robbanóanyagokat és különböző dokumentumokat foglaltak le.